Hokken + Systeem

Elektronisch constateren

Mijn hok is verdeeld in 4 compartimenten 2 weduwnaarshokken en 2 jonge duiven hokken uitgerust met 2 ingangen voor de 4 hokken samen, uitgerust met het elektronisch Bricon systeem. In 2020 heb ik het kweekhok terug naar 14 koppels gebracht. Er is ook nog een ren voor de duivinnen.

Selectie

Hier heerst een strenge selectie, de oude duiven worden geselecteerd per 10 tal en moeten minstens 4 x per 10 tal gevlogen hebben . De jaarse en jonge duiven worden ook geselecteerd per 10 tal.

Speelsysteem weduwnaars en jonge duiven.

Voor 2021 heb ik 12 weduwnaars 6 jaarlingen en 6 oude voor de kleine halve fond. Ik had eerst gedacht om totaal weduwschap te spelen maar ga het toch maar niet doen. De jonge duiven worden met het systeem van de schuifdeur gespeeld.

De jonge duiven worden gespeend als ze ongeveer 25 dagen oud zijn en zullen verduisterd worden vanaf begin maart tot half juni.

Medisch:

Op medisch vlak houd ik het vrij eenvoudig, enkel voor het speelseizoen aanvat ga ik naar de veearts met een paar duiven en een mest onderzoek, is er iets dan zal ik iets geven maar daarna is het afgelopen voor het hele seizoen.Voor de kweek begint ook nog even langs de veearts.

Voeding.

Tijdens de kweekperiode kweek extra subliem en p 40 korrel ook dagelijks optimal-start 25 eivoer van Colombine. Ook met regelmaat wat vers groenvoer. Er staat met regelmaat zeezout ter beschikking. 2 dagen Naturaline van Natural en 3 dagen appelazijn. De voeding voor de weduwnaars en weduwduivinnen in het voorjaar bestaat uit 100% dieet van Versele – Laga. De jonge duiven krijgen in het voorjaar verder kweek subliem van Versele- Laga. Alle dagen krijgen ze verse mineralenmix ALL – In – One van Colombine.

Reacties zijn gesloten.