Wie ben ik ?

Beste Duivenliefhebbers,

Mijn naam is Johnny van Miert, ben gehuwd met Rita Verlinden en heb een zoon en een dochter. Ik beoefen de duivensport sinds 1981. Na het overlijden van mijn vader, ben ik de duiven verder gaan verzorgen. Ik ben dan verder gaan spelen op de hokken van mijn ouders met enkel de vitessevluchten Quievrain en Noyon. In 1984 ben ik gehuwd met mijn vriendin Rita Verlinden wij huurden een huisje in de gemeente Boom 1 jaar later had ik een hokje geplaatst achteraan in de tuin en de duiven verhuisde naar Boom. In 1987 hebben we ons een eigen huis gebouwd eigenhandig en met de hulp van familie en vrienden wat er wel eerst  stond was een duivenhok. 1 jaar later 1988 zijn we dan ingetrokken in ons nieuwe huis op het huidige adres.

In de jaren 1989 – 90 – 91 – 92 had ik drie rode superduiven het waren vader en 2 zonen die altijd Noyon vlogen met vele eerste prijzen en die vele waarborgen wonnen. Doch in juli van het jaar 92 we waren 1 weekje op verlof heb ook ik bezoek gehad van dieven en ze waren er met mijn rode duiven vandoor waarvan ik toch een tijdje niet goed van geweest ben. Na drie jaar op de sukkel geweest met prijsjes winnen heb ik eind 1998 opnieuw een aantal duiven aangekocht bij sterk spelende liefhebbers en de trein was opnieuw vertrokken.

Van 1999 tot 2007 was ik terug mee bij de kampioenen met vele 1ste plaatsen en verschillende asduiven. In 2007 heb ik besloten om het ook op halve fond vluchten te gaan proberen met enkele jonge duiven. Het eerste jaar was niet echt een succes mede daarom heb ik mij opnieuw andere duiven aangekocht bij gekende sterk spelende halve fond liefhebbers o.a. Vereyken-Gommers ( Schilde ), De Beuckelaer J&F ( Minderhout ) bijde van het ras Albert Marcelis ( Brecht ) en van Eddy Janssens uit ( Zandhoven ) met de soort van Dirk van Dijck van alle drie heb ik enkele goede duiven bekomen mijn dank daarvoor. Ondertussen zijn er ook enkele rechtstreekse van Dirk van Dijck bijgekomen. Ook zijn er duiven bijgekomen van Karel Ceusters vroeger tandem Heremans-Ceusters en enkele rechtstreekse van Leo Heremans. De duiven van al deze duivenmelkers was een schot in de roos.

In 2008 ben ik volledig overgestapt op de halve en de kleine fond vluchten met jonge duiven en het ging als maar beter. Met enkele goede resultaten op Dourdan en op de kleine fond.

2009, mijn 2de jaar ben ik opnieuw bij de kampioenen met jaarse en jonge duiven. Ik zie er al naar uit voor 2010 om toch weer altijd maar beter te presteren.

Ik ben er in geslaagd om ook in het jaar 2010 weer bij de kampioenen te zijn, en zelfs nog beter dan 2009. In 2010 ben ik namelijk algemeen kampioen in ons lokaal Nielse vereniging van halve fond. Ook nog opvolger kampioen in het samenspel Schelde en Rupel gewest ( Hafo Aartselaar ). En ook nog elfde in het Provinciaal kampioenschap kleine halve fond oude duiven prov. Antwerpen.

In het jaar 2011 is het minder geweest met de prestaties van de duiven. Ik had het aan het begin van het seizoen al aangekondigd  dat het wel wat minder zou kunnen zijn met de duiven. Met al die verbouwingswerken aan het huis van onze zoon was er nog weinig tijd over om met de duiven bezig te zijn. Komt er dan ook nog bij dat al vrij vlug  mijn beste oude duif achtergebleven was en 14 dagen later een goede jaarling. Ook het vele slechte weer met veel regen heeft er geen goed aangedaan.

2012 Dit jaar ga ik inkorven voor de kleine halve fond in het samenspel Union Z.A.V.

In 2012 ga ik me er terug 100% voor geven. Op het kweekhok is inmiddels ook weer versterking bijgehaald 2 late duivers van 2010 had ik vorig jaar al aangekocht en 1 duivin rechtstreeks van Dirk van Dijck uit Zandhoven, ook nog een jonge duiver van Eddy Janssens uit Zandhoven. In 2012 zullen er ook nog enkele bijkomen van Van Elsacker-Jepsen uit Schilde + nog een duivin van Dirk van Dijck. Ook zijn er weer 4 ( uit eieren bekomen ) 3 duivers en 1 duivin bijgekomen van Marc Vereyken van de tandem Vereyken – Gommers.

2012 was opnieuw een geweldig seizoen en dat dan in union ZAV met 62% prijs tegen zware tegenstanders als Roofthoofd, van Dijck, Vereyken – Gommers, Van Elsacker – Jepsen, Marcel Wauters, Vercammen enz. En dan nog met een ligging helemaal aan de voorkant en westelijk. Ook dit jaar weer kampioen halve fond jonge duiven te Borsbeek en vermeldingen bij de jaarse duiven.

2013 is een fantastisch seizoen geworden en heb mij weer goed geamuzeerd. Mee bij de kampioenen van de ZAV hafo met opvolger oude duiven en 2° asduif jonge duiven. Kampioen oude duiven en algemeen kampioen in het lokaal te borsbeek hafo. Koning boven Parijs. Kampioen jonge duiven van Noyon Oude Bond A.V Boom. Het word als maar beter.

In 2013 zijn er weer 4 duiven bijgekomen van Vereyken-Gommers uit Schilde soort  L&M Bartsoen, 4 late jonge duiven in samenkweek met Wim Liekens van Leo Heremans origine, 2 late jonge duiven van Dirk van Dijck. En nog 1 jonge duif van 4 een duivin van Van Den Bulck Dirk uit Grobbendonk dat behoorlijk goed gevlogen heeft. De 3 andere zijn achtergebleven.

2014 Ook dit jaar weer mee bij de kampioenen. In de Z.A.V. en in Borsbeek op de kleine halve fond, als ook van Noyon lokaal oude bond A.V. Dit jaar ook weer 2 duiven bijgehaald bij Dirk Van Den Bulck uit Grobbendonk. 1 duiver van 2012 en 1 late jonge duiver van 2014 (stond nog op 3 pennen). In 2014 een vale duiver bijgehaald bij Dirk Van Den Bulck uit Blauwe Beer x Halfzus Kittel.

In 2015 ga ik inkorven in Reet een deelgemeente van Rumst voor het opleren van de jonge duiven op Quievrain en Noyon.

2015 is een minder seizoen geweest. Met de weduwnaars was het door omstandigheden nog goed, met de jonge duiven ben ik al gestopt na het eerste weekeind van augustus wegens het bouwen van het huis van onze dochter. We waren er al aan het werken sinds begin juni. Voor de kleine fond was er al helemaal geen tijd voor. Toch ben ik nog mee bij de kampioenen kleine halve fond in ons plaatselijk lokaal de beginnelingen. Nu ook weer duiven bijgehaald bij Theo Weytjens uit Zutendaal van de soort van Vandenabbeele.

2016 is niet gegaan zoals ik verwacht had, daar heeft het vele slechte weer ook veel mee te maken. 2 goede oude duiven en 1 jaarling achtergebleven. Met de jonge duiven ging het ook al niet goed. Toen het spel begon kregen ze adeno. Na een week of 4 beginnen opleren, toen waren regen en hagel de spelbrekers. Dan was er weer iets met de luchtwegen bij de jongen. Een seizoen om snel te vergeten. Volgend jaar zal het beter moeten.Iets wat ik zeker zal onthouden dat is het opleren van jongen met slecht weer. Desnoods wacht ik nog een maand langer. Het zal goed weer moeten zijn.

2017 Is min of meer goed verlopen, ik heb wel minder gespeeld maar ben toch over het algemeen dik tevreden van afgelopen jaar. Mijn oude en jaarse duiven hebben meer kleine fond gevlogen, en er zijn er toch enkele bij die mij een goed gevoel gegeven hebben. Daarom ga ik volgend jaar met alle duiven op de kleine fond voort doen.

Wat de kampioenschappen in 2017 betreft was het even wat minder omdat ik ook minder gespeeld heb. Ben er wel enkele malen bij zowel op de kleine als op de grote halve fond maar bij de laatste prijzen. Volgend jaar 2018 ga ik terug proberen om wat meer mee te spelen.

2018 Opnieuw kampioen met de jonge duiven!! Kampioenschap kleine fond. Algemeen kampioen jonge duiven Wijnegem fond 80. Ook van Noyon weer bij de kampioenen 3de met 2de 3de met 3de en 3de met 4de getekende. Ook nu weer duiven bijgehaald bij Theo Weytjens uit Zutendaal. Betreft 4 late september jongen pure Gabby Vandenabbeele.

2019 heb mij weer goed geamuzeerd dit jaar. Het was weer een goed duivenseizoen algemeen kampioen jonge duiven kleine halve fond, 2 de met de oude en 2 de met de jaarse. Algemeen kampioen oude + jaarse + jonge, koning boven Parijs kleine halve fond. Duivenbond De Beginnelingen Borsbeek. Ook bij het samenspel Z.A.V. (Zuid Antwerps Verbond)zit ik tussen de kampioenen met oude en jaarse duiven. Dit jaar ook weer 2 duivinnen bijgehaald op een veiling van de soort Vandenheede Fr&J. En is er een duiver bijgekomen uit de soort van “Kittel” Dirk Van Den Bulck.

2020 Moeilijke start dit jaar wegens het Corona Covid-19 Virus. Ook dit jaar weer 3 duiven bijgehaald bij Ronny De Munck uit Semmerzake zijnde 2 duivinnen en 1 duiver uit de soort van Fr&J Vandenheede + 2 duivers van Vennekes Jozef  uit Rumst. Al deze duiven zijn bestemt voor het kweekhok.

Ook dit jaar weer Algemeen kampioen kleine halve fond met oude, jaarse en jonge duiven bij duivenbond de Beginnelingen, en koning boven Parijs.  Ook weer bij de kampioenen in het samenspel Z.A.V. (Zuid Antwerps Verbond) met oude en jaarse duiven.

2021 was weer een heel goed jaar ! met de jonge duiven ging het wel iets minder maar met de oude en de jaarse was het toch weer geweldig. Eerste met de oude duiven 1ste met 1ste get. 1ste met 1+2, 1ste met 1+2+3, en 1ste met 1+2+3+4 . Bij de jaarse duiven telkens 2de met 1ste get. 1+2, 1+2+3, 1+2+3+4. En bij de jonge duiven 2de met 2de ,3 met 2+3 2de met 2+3+4. Dat bij duivenbond De Beginnelingen voor het derde jaar oprij algemeen kampioen. Ook in samenspel Z.A.V. weer bij de kampioenen . Ook Nationaal ben ik er bij met de 10de as duif Nat. K.B.D.B oude duiven en 4de as duif prov. Antwerpen oude duiven en 1ste asduif oude en 2de asduif jaarse Z.A.V. (Zuid Antwerps Verbond).

Reacties zijn gesloten.